Vor milita împotriva eutanasierii câinilor fără stăpân

Sub sloganul „Locul câinelui nu este pe stradă, locul lui este lângă tine!”, zeci de tineri din municipiul Târgu-Jiu vor milita împotriva eutanasierii câinilor fără stăpân. Mitingul va avea loc pe 22 septembrie, la Târgu-Jiu.

Membrii Asociației „Pro Animals”, alături de zeci de tineri iubitori de animale, vor organiza o acțiune de protest împotriva măsurilor anunțate față de câinii fără stăpân. Tinerii cu inițiativă și suflet mare au publicat pe Facebook chiar și o listă cu soluții clare, autoritățile și cetățenii fiind invitați să vină și cu alte sugestii. „Să milităm pentru adoptarea unor soluții raționale, umane și eficiente pentru gestionarea situației câinilor fără stăpân. Hai să arătăm că suntem o voce, că nici noi nu vrem câini pe stradă și că adopția este soluția. Sterilizarea, identificarea și educarea sunt soluțiile! Nu eutanasierea. Să facem autoritățile să înțeleagă că uciderea în masă a câinilor nu este soluția. Atâta timp cât oamenii nu își vor asuma răspunderea pentru câinii proprii, vom avea câini pe stradă rezultați din abandon”, spun reprezentanții Asociației Pro Animals.

Soluțiile celor de la Pro Animals

Iată soluțiile propuse: STERILIZAREA masivă a câinilor fără stăpân de către Primărie, ONG-uri, cât și de iubitorii de animale. Introducerea obligativității sterilizării pentru câinii cu stăpân (fără valoare chinologică), iar cei care refuză să fie nevoiți să plătească o taxă anuală, cât și asumarea răspunderii pentru cățeii nou-apăruți. Înregistrarea/microciparea acestora și înscrierea într-un Registru Unic de Evidență. Discounturi oferite de către cabinetele veterinare pentru persoanele care adoptă un câine de rasă comună. În fiecare lună să se organizeze la nivel local Ziua Castrărilor Gratuite, o zi în care medicii veterinari să ofere manopera gratuită pentru sterilizările efectuate. Organizarea de Campanii de Adopție pentru câinii fără stăpân și pentru cei din adăposturi. Organizarea de Programe de Informare a cetățenilor și Educație în școli. Mărirea capacității adăposturilor existente. Pentru întreținerea câinilor în aceste adăposturi, pot contribui atât iubitorii de animale, cât și firme private (restaurante, carmangerii, magazine alimentare etc). Adopția la distanță (daca nu ai unde să ții cățelul din fața blocului)- contra unei anumite sume/ lună, câinele este microcipat, castrat și îngrijit în adăpost, adică, odată ales, câinele tău e al tău și nu se poate întâmpla nimic cu el. Participarea mass-mediei prin promovarea adopțiilor și mediatizarea acțiunilor întreprinse de către ONG-uri și autoritățile locale, pentru reducerea numărului câinilor fără stăpân. Poliția să aplice legea și să sancționeze abandonul câinilor pe domeniul public.

Categoria: Social

Lasa un comentariu
Daca vrei sa iti apara poza la comentariu, du-te la Gravatar.

* GorjDomino.com nu-si asuma raspunderea pentru continutul comentariilor dar isi rezerva dreptul sa le stearga pe cele pe care le considera jignitoare.
banner ad