Vor să scrie în continuare istorie!

Pandurii Târgu Jiu – Dnepr Dnepropetrovsk
Stadion „Cluj Arena” (Cluj), astăzi, ora 20:00, ProTV (direct)
Pandurii: Mingote – Ungurușan, da Silva, Paraskevas, Momcilovic – Anton, Breeveld – Buleică, Eric, Distefano – dos Santos. Antrenor: Cristi Pustai.
Dnepr: Boiko – Mandziuk, Ceberiachko, Mazuch, Strinic – Matheus, Kankava, Rotan, Konoplianka – Selezniov, Zozulia. Antrenor: Juande Ramos.
Arbitrii: Sascha Kever – Raffael Zeder şi Devis Dettamanti (Elveţia); rezervă  Charles Helbling. Asistenţii suplimentari: Sascha Amhof şi Pascal Erlachner. Observatorul pentru arbitri: Matto Trefoloni (Italia), delegatul UEFA, Velid Imamovici (Bosnia-Herţegovina).

Astăzi, Pandurii debutează în grupele Europa League, cea de-a doua competiţie majoră a bătrânului continent. Elevii lui Pustai vor putea scrie o nouă filă de istorie, începând cu meciul din compania echipei Dnepr Dnepropetrovsk.

Ajunşi în premieră în lumea bună a fotbalului, fotbaliştii de la Pandurii se pot bucura acum şi de bani, dar şi de faimă. Iar primul examen al maturităţii, după „adolescenţa” din preliminariile Europa League, va fi cel de astăzi, împotriva echipei Dnepr Dnepropetrovsk. Tehnicianul pandurilor prefaţează duelul extrem de dificil din compania noii forţe a Ucrainei: „Dnepr e o echipă foarte puternică, foarte periculoasă la faze fixe, cu 2 atacanţi foarte buni, care au marcat mai mult de 80% din golurile lor. Deci, ne aşteaptă un joc foarte greu, un adversar care joacă un 4-4-2 care spune multe. În plus, este o echipă care provine dintr-un fotbal în care se investeşte şi în care se văd şi rezultatele”, declară Cristi Pustai. După ce şi-a studiat destul de bine adversarul, principalul de pe banca pandurilor pare să ştie cine este şi cel mai periculos fotbalist al lui Dnepr: „Konoplyanka este un jucător cu viteză şi îndemânare foarte bună. Dar, în afară de el, mai au mulţi jucători de valoare”.

O absenţă de marcă la Pandurii

Din păcate, la ora partidei de astăzi, Cristi Pustai nu se va putea baza pe un jucător-cheie din echipa sa. E vorba despre lituanianul Matulevicius, atacantul resimţind ceva probleme medicale, dar şi o uşoară stare de oboseală după ultima experienţă de la naţională. În atare condiţii, tehnicianul pandurilor va apela cel mai probabil, în atac, la serviciile brazilianului dos Santos, recent transferat. Singura veste bună vine din linia defensivă, acolo unde cipriotul Paraskevas este apt 100% din punct de vedere medical şi are şanse să prindă din nou primul 11 al pandurilor. Cu o absenţă de marcă în echipa sa de start, Pustai speră în schimb să primească un ajutor suplimentar… de pe margine: „Probabil că publicul va fi mai numeros pentru că, pe lângă jocul în sine, sunt şi echipe mari pe care le poţi vedea, e şi normal să vină oameni şi din împrejurimile Clujului şi din Cluj-Napoca”.

Duel onorant: Pustai vs Ramos

Partida de astăzi are o însemnătate aparte pentru tehnicianul Cristi Pustai. În afara debutului istoric pe banca pandurilor în grupele Europa League, Pustai are posibilitatea să se dueleze cu unul dintre cei mai cunoscuţi antrenori de pe bătrânul continent: Juande Ramos, aflat acum la cârma formaţiei Dnepr Dnepropetrovsk. „N-am sabie la mine şi sper să nu-l provoc la vreun duel (n.r. – râde). Normal că ne respectăm adversarii, e o mândrie să stai lângă nume mari. Şi noi am arătat prin jocul nostru că merităm să fim aici. Am terminat pe locul 2 în ţară, am ajuns în grupe şi nu cred că am avut adversari foarte uşori. Sper ca duelul să fie amical, să ne putem strânge mâna la sfârşit, pentru că mai avem colegi care uită lucrul ăsta”, mărturiseşte tehnicianul pandurilor.

Categoria: Sport

Lasa un comentariu
Daca vrei sa iti apara poza la comentariu, du-te la Gravatar.

* GorjDomino.com nu-si asuma raspunderea pentru continutul comentariilor dar isi rezerva dreptul sa le stearga pe cele pe care le considera jignitoare.
banner ad