Vreau să fiu și eu directoraș!

Am ajuns să o vedem și pe asta! O fi normal ca tu, preot, în calitate de slujitor al lui Dumnezeu, om cu credință și pios, să-i ceri lui Ponta să te facă și pe tine un directoraș la Hidroelectrica? O fi, zic! Posibil să fi trăit eu cu iluzia că țara în care trăiesc mai are un strop de normalitate și bun simț, când de fapt lucrurile stau cu totul altfel. Sper totuși că preotul Cojocaru de la Runcu este doar o excepție și că preoții care își merită titulatura nu sunt o specie  pe cale de dispariție.
Cum să poți, după ce ai ținut o slujbă de binecuvântare în fața copiilor, să te duci la premier și să îi spui „Faceți-mă și pe mine director la Hidroelectrica”? Motivul: salariul mic ce nu îi va permite să aibă o pensie mare. Și atunci, oamenii într-adevăr săraci, ale căror venituri nu se măsoară în sute, ci în zeci de lei, ei ce să mai facă, amărâții? Ei cui să îi ceară un post de directoraș?
Înțeleg că trăim într-o țară săracă, în care fiecare se confruntă cu multe probleme și cu la fel de multe nevoi, dar situația în care ne-a pus preotul Cojocaru, pe noi și județul pe care cu toții îl reprezentăm, e jenantă. Trecând peste faptul că o astfel de „rugăminte” nu ar fi trebuit să existe, totul e cu atât mai penibil cu cât solicitarea cu pricina a venit într-un cadru alcătuit dintr-o instituție  de învățământ și zeci de copii și părinți.
La fel de ,,impresionantă” este și reacția premierului Victor Ponta la cererea care i-a fost adresată. Cu teamă, probabil, de reacția Domnului în cazul în care i-ar fi spus „Nu” unui slujitor de-ai săi, prim-ministrul nu l-a refuzat pe preot, ci i l-a pasat  prefectului de Gorj pentru „a analiza această situație” și  pentru a stabili ce se poate face.

Categoria: Editorial

Tags:

Commentarii (8)

Trackback URL | Comments RSS Feed

 1. Piky says:

  Popi is doi in sat la noi…….

  Thumb up 0 Thumb down 0

 2. andra says:

  ——-
  “Eram la Biserica Drăgănescu. Părintele Arsenie picta sus, iar eu stăteam jos, lângă schelă. La un moment dat, Părintele zice: „Măi, aşa-i că-s lacomi preoţii?”. Eu nu spun nimic. Părintele mă întreabă şi a doua oară şi mă întreabă şi a treia oara: „Măi, aşa-i că-s lacomi preoţii?”. Eu nu scot o vorbă. Atunci, Părintele se apleacă să vadă dacă mai sunt lângă schelă şi îmi zice: „Măi, tu nu auzi ce vorbesc eu cu tine?”. Eu zic: „Dar, Părinte, acum nu am vorbit de preoţi”. Părintele zice: „Da, măi, nu am vorbit acum de preoţi, dar tu, când eşti cu mai multe persoane şi vorbiţi de preoti, numai de rău ziceţi de ei. Ziceţi că-s lacomi. Iată ce povaţă îţi dau eu: să nu-i mai vorbiţi de rău pe preoţi, fiindcă sunt slujitorii lui Dumnezeu şi nu aveţi voie să-i judecaţi voi”.
  După ce m-am întors de la Părintele, am deschis Biblia exact la paragraful care zice: „Cine eşti tu, omule, ca să judeci sluga altuia”. Exact ce-mi spusese Părintele Arsenie! De atunci, nu mai vorbesc pe nimeni de rău, mai ales pe preoţi, că Dumnezeu este singurul care poate să-i judece.
  (Biliboaca Matei, Savastreni)
  “Noi mărturii despre părintele Arsenie Boca”, editura Agaton, 2005

  Thumb up 0 Thumb down 1

 3. dan says:

  ce-o fi cu Taranu de nu mai zice nimic?!ne lipsesc comentariile d-lui

  Thumb up 0 Thumb down 0

 4. rosu says:

  Draga mea, nu ai inteles numic, “director”poate fi orcine,nu se tine cont de capacitatea omului si pregatirea profesionala, numai de culoarea politica si diplome “copy-paste”

  Thumb up 0 Thumb down 0

 5. Pensionar says:

  Ță ranu e la cules de știuleți.struguri,mere,pere,gutui,nuci,dovleți,ciuperci,coarne,păducele,măcese,pere și mere pădurețe,portofele?

  Thumb up 0 Thumb down 0

 6. Pensionar says:

  Sau la cules de lumânări la biserică.după ce ,enoriașii le cumpără din biserică ,popii au argați ,care ,imediat ce ,lumânările sunt aprinse și plantate la vii și morți .ei le culeg în găleți și le donează lu taica popa,le taie fitilul ars si le vând din nou și iar le culeg si iar le reciclează .Ce n-ați văzut ? Ia să priviți .Și uiteasa ,taica popa mai ia 1 merțan,o viluță?

  Thumb up 1 Thumb down 2

 7. Ţăranu says:

  Mulţumesc de preocupare dar nu s-a întâmplat nimic deosebit!Colegul pensionar are dereptate;în afară de portofele,pe care probabil dintr-o îndelungată practică le-a introdus în enumerare,acelea sunt activităţile ,,ce-mi ocupă tot timpul!”.Dacă pentru orăşeni,,times is money!”pentru noi înseamnă viaţă.Este păcat şi riscant să laşi să se piardă munca de peste vară.În afară de asta nici articolele din această vreme n-au fost prea incitante.Ionuţ scrie mai rar iar Mihaela doar,,Note informative”. Îmi pare rău doar că ,,l-am scăpat din mână” pe ,,prietenul”Firan.Ne vom,,întâlni” mai mult…spre iarnă.

  Thumb up 2 Thumb down 0

 8. andra says:

  @ Pensionar:
  De unde ai aceste informatii despre lumanarile de la biserica?! Ai fost martor la un astfel de eveniment sau argat ….nemultumit? Daca vorbesti din ce auzi la “radio sant”, inseamna ca ai imbatranit degeaba. Si daca teoria ta e adevarata, se explica de ce mintea ta nu e luminata.

  Thumb up 1 Thumb down 0

Lasa un comentariu
Daca vrei sa iti apara poza la comentariu, du-te la Gravatar.

* GorjDomino.com nu-si asuma raspunderea pentru continutul comentariilor dar isi rezerva dreptul sa le stearga pe cele pe care le considera jignitoare.
banner ad