Vrei să slăbeşti cu adevărat? Încearcă 3 terapii alternative eficiente

Pierderea kilogramelor în plus este o provocare pentru fiecare persoană în parte. Multe dintre dietele restrictive care promit să facă minuni nu sunt cu adevărat eficiente pentru toate persoanele care le urmează. Poate doar pe termen scurt, întrucât pe termen lung, kilogramele se acumulează la loc, iar de aici începe un cerc vicios din care cu greu scapi fără să ai sănătatea afectată. O soluţie mult mai eficientă pentru slăbirea armonioasă şi menţinerea greutăţii ideale o reprezintă terapiile alternative.

1. Reflexoterapia

Reflexoterapia este o terapie alternativă care se bazează pe aplicarea presiunii prin masaj în anumite puncte de pe talpa. Presiunea duce la stimularea centrilor nervoşi şi la „repararea” cauzelor care provoacă incapacitatea de a slăbi. Cu alte cuvinte, reflexoterapia te ajută să slăbeşti prin depistarea şi tratarea cauzei primare.
Sunt multe motive pentru care nu ai reuşit să slăbeşti, chiar dacă ai urmat diete drastice. Printre cauze se numără dereglările hormonale, dar şi anumite probleme ale organelor interne.

2. Acupunctura

Folosită de mii de ani în medicină chineză ca o terapie alternativă pentru diferite probleme de sănătate, acupunctura se dovedeşte a fi eficientă şi pentru persoanele care vor să slăbească. La fel ca reflexoterapia, acupunctura caută să trateze cauza care te împiedică să slăbeşti. Fiecare punct de acupunctură acţionează asupra stării de nervozitate, a voinţei, a somnului şi a drenajelor din organism, astfel încât slăbirea să fie uşoară şi de lungă durată.

3. Yoga

Yoga a devenit una dintre cele mai populare terapii alternative de slăbit, după ce mai multe vedete de la Hollywood (Jessica Alba, Jennifer Lopez, Beyonce etc.) au mărturisit că au reuşit să slăbească şi să îşi îmbunătăţească starea de sănătate cu ajutorul ei. Exerciţiile Yoga îţi relaxează organismul, dar în acelaşi timp te ajută să îţi lucrezi masă musculară, să îţi accelerezi metabolismul şi arderile şi să-ţi suprimi pofta de mâncare.
Stresul este una dintre cauzele îngrăşării, dar şi ale slăbirii dificile. Dacă practici în mod regulat Yoga, şansele de a slăbi sunt mult mai mari, întrucât te eliberezi de stres şi reuşeşti să creezi disciplina în stilul tău de viaţă.

www.acasa.ro

Categoria: Sănătate

Lasa un comentariu
Daca vrei sa iti apara poza la comentariu, du-te la Gravatar.

* GorjDomino.com nu-si asuma raspunderea pentru continutul comentariilor dar isi rezerva dreptul sa le stearga pe cele pe care le considera jignitoare.
banner ad