Vreme mohorâtă în primele zile ale săptămâni

Săptămână debutează cu vreme în general închisă. Mulţi nori şi ceaţă mai ales în primele ore ale zilei. Avem parte şi de ploi, dar pe arii restrânse, numai în jumătatea de vest a ţării, în timp ce în rest sunt posibile burniţe. Vântul nu trece de moderat, iar regimul termic este apropiat de cel mediu specific perioadei, maxime ce se vor situa între 15 şi 22 de grade.
Astăzi, vremea va fi capricioasă. În regiunile vestice şi nord-vestice înnorările se vor accentua şi pe arii extinse vor fi averse, trecător însoţite de descărcări electrice. În restul ţării, în special în sud şi est, dimineaţa local va fi ceaţă asociată cu burniţă, iar spre seară sunt posibile ploi slabe. Vântul se înteţeşte pe crestele munţilor, iar maximele termice vor oscila în jurul mediilor climatologice: 17 grade la Suceava, Bacău şi Constanţa şi 22 de grade la Timişoara.
Mâine ploile se vor extinde, iar temperaturile vor marca o scădere în regiunile intracarpatice. Cerul va fi înnorat şi va ploua, peste zi în jumătatea de vest a ţării, iar seara şi noaptea şi în rest. Vântul se înteţeşte, iar pe crestele muţilor ploile se vor transforma în lapoviţă. Temperaturile maxime pornesc de la 13 grade în Dealurile de Vest şi ajung la 22-23 de grade în sudul Munteniei. Ploile ajung şi în Bucureşti, dar mai ales seara şi noaptea, când şi vântul va deveni sprinten. Până atunci, ziua este caldă, cu soare printre nori şi o maximă de 20-21 de grade.
Începând de miercuri, masa de aer rece, din zona central-vestică a Europei, îşi „croieşte” drum spre noi, ca urmare intrăm pe un proces de răcire, asociat cu ploi pe arii extinse, vânt turbulent, iar la munte ninsori. La finalul săptămânii vremea se ameliorează, iar temperaturile vor creşte din nou.

Categoria: Social

Lasa un comentariu
Daca vrei sa iti apara poza la comentariu, du-te la Gravatar.

* GorjDomino.com nu-si asuma raspunderea pentru continutul comentariilor dar isi rezerva dreptul sa le stearga pe cele pe care le considera jignitoare.
banner ad