Vreme rece în următoarele două săptămâni. Vezi ce spun specialiștii

Meteorologii anunţă temperaturi scăzute şi pentru următoarele două săptămâni. Potrivit specialiștilor, în prima săptămână a intervalului, vremea va fi deosebit de rece pentru această perioadă din an, urmând ca, în a doua săptămână, temperaturile să înceapă să crească uşor.
În regiunea Olteniei, în prima săptămână, vremea va fi mult mai rece decât în mod obişnuit la această dată. Temperaturile diurne vor fi în medie de 10-12 grade, iar cele din timpul nopţilor vor fi în scădere accentuată: de la aproximativ 8 grade, până la o medie regională de 2 grade în 4 şi 5 octombrie. Din 7 octombrie, tendinţa de încălzire va readuce regimul termic în preajma normelor climatologice, respectiv medii ale temperaturilor maxime de 15-17 grade şi minime de 6-8 grade.
Ploile prognozate în primele zile ale acestei săptămâni se vor semnala pe arii extinse şi vor cumula cantităţi importante. După acest interval cu vreme ploioasă, aria ploilor se va restrânge treptat. Probabilitatea pentru ploaie va creşte în intervalul 7-10 octombrie, dar cantităţile de apă vor fi slabe.
La munte, regimul termic din prima săptămână va fi caracterizat de o vreme deosebit de rece. Tendinţa va fi de scădere a temperaturilor până în jurul datei de 4 octombrie, când valorile diurne vor fi în medie de 0-2 grade, iar cele nocturne se vor situa în jurul valorii de -5 grade. După această dată va începe un proces de încălzire uşoară şi treptată, până la medii maxime de 10 grade şi minime, de asemenea medii, uşor pozitive, de 1-2 grade.

Categoria: Social

Lasa un comentariu
Daca vrei sa iti apara poza la comentariu, du-te la Gravatar.

* GorjDomino.com nu-si asuma raspunderea pentru continutul comentariilor dar isi rezerva dreptul sa le stearga pe cele pe care le considera jignitoare.
banner ad