Vulpe: „Cu siguranță aș face față în Liga a II-a”

Robert Vulpe este un caz unic în fotbalul doljean. Din divizia județeană a sărit în prima ligă din Lituania. A împlinit 7 luni de fotbal la nivel înalt, jucând împotriva unor echipe ce au evoluat în preliminariile Europa League. Experiența căpătată îl face pe puști să spună că ar putea juca ușor în liga secundă din România, dar visul său rămâne campionatul israelian.

În iarnă, transferul lui Robert Vulpe de la Recolta Ostroveni la FK Tauras Taurage, grupare din prima ligă lituaniană, făcea senzație. Ne-am reîntâlnit cu Robert după 7 luni și l-am găsit decis să facă un nou pas înainte în carieră. „Contează foarte tare să ai meciuri în picioare la nivel de primă ligă. Eu, în afară de o lună în care am fost accidentat, am fost titular meci de meci. Am crescut mult în privința forței și a experienței. Am întâlnit echipe precum Ekranas, cu care a jucat Steaua. Ori ca Zalgiris, care a eliminat o echipă din Polonia. De aceea sunt convins că acum m-aș descurca în liga a doua din România, poate chiar și în prima. Este campionatul românesc peste cel lituanian, dar nu cu mult”, ne-a mărturisit Robert.

Visul israelian

Deși consideră că ar putea juca în primele două divizii din campionatul autohton după experiența lituaniană, visul lui Robert este altul: să pătrundă în fotbalul israelian. „Am făcut antrenamente vreo două luni cu Kfar Saba, echipă din B din Israel. Multe echipe din Liga 1 de la noi nu au condiții atât de bune ca acolo. Am și evoluat în două meciuri de Cupă pentru Kfar Saba. În plus, Israelul e o rampă de lansare la un alt nivel. Sunt zeci de impresari care vin la meciuri”, își explică Robert țelul.

Încă două luni în Lituania

Până când va decide pe ce drum o va apuca, Robert Vulpe mai are două luni de contract cu Tauras. „Până în noiembrie voi juca la Tauras. Îmi place atmosfera. Din păcate nu au fost rezultate, dar asta s-a întâmplat din cauze care nu au legătură cu mine. La început nu au fost bani și s-a mers pe juniori, apoi a venit un antrenor turc, cu care era imposibil să ne înțelegem. Păi, să vă spun, cum aflam indicațiile. El știa doar turcă și aveam un jucător din Azerbaijan care mai înțelegea ceva. Jucătorul ăsta traducea în rusă, apoi se traducea în lituaniană, apoi în engleză, pentru cei 3-4 străini care eram în lot. Acum, am înțeles că va veni un patron rus și se schimbă situația. Au adus și un alt antrenor, pe Jarmalavicius, și lucrurile s-au schimbat: am făcut 3-3 cu Suduva, după ce am condus până în final cu 3-1”.

„Stângă și Papură vor face treabă bună”

Robert Vulpe a fost la un pas să ajungă la Primavera, satelitul FCU Craiova, în perioada în care Stângă și Papură se ocupau de selecții. El a fost remarcat de cei doi tehnicieni într-un trial pe Extensiv. „Sosirea domnilor Stângă și Papură la central de juniori este de bun augur în opinia mea. Sunt sigur că vor face treabă bună. Dar e nevoie de timp, nu ai cum să iei copii de pe stradă și mâine să-i pui în teren”, e de părere Robert.

Categoria: Sport

Lasa un comentariu
Daca vrei sa iti apara poza la comentariu, du-te la Gravatar.

* GorjDomino.com nu-si asuma raspunderea pentru continutul comentariilor dar isi rezerva dreptul sa le stearga pe cele pe care le considera jignitoare.
banner ad