Workshop anual privind protecția și conservarea ariilor naturale protejate din Gorj

Agenția pentru Protecția Mediului (APM) Gorj, în calitate de beneficiar și coordonator al proiectului LIFE11 NAT/RO/825, va organiza, în perioada 18-19 octombrie, în cadrul Festivalului castanului de la Tismana, un workshop dedicat proiectului „Managementul Conservativ al Habitatelor în Nordul Gorjului de Vest”, proiect finanțat de Comisia Europeană.

Workshop-ul  este organizat în colaborare cu Primăria Tismana și va avea loc în sala de conferințe a acestei instituții. În vederea atingerii scopului proiectului, APM Gorj acționează în parteneriat cu instituții cu experiență în domeniu: Institutul de Cercetări și Amenajări Silvice (ICAS) și Administrația SCI-ului Nordul Gorjului de Vest, prin Camera de Comerț și Industrie Româno-Japoneză. Obiectivele proiectului constau în: reabilitarea habitatului distrus,  stabilirea măsurilor de conservare pentru habitatele restaurate, reducerea impactului negativ al turismului asupra zonelor restaurate, inclusiv infrastructurile de mici dimensiuni de vizitatori pentru controlul ecosistemului și creșterea conștientizării publicului privind conservarea naturii, ca parte a conceptului de dezvoltare durabilă. „Evenimentul de la Tismana  are drept scop prezentarea obiectivelor și rezultatelor proiectului, stadiul actual al activităților derulate, în special în ceea ce privește reabilitarea habitatului de castan. Workshop-ul este dedicat autorităților publice centrale, regionale și județene de mediu, administratorilor/custozilor ariilor naturale protejate, administratorilor fondurilor cinegetice, specialiștilor în silvicultură și biodiversitate, operatori economici cu activitate pe amplasamente în interiorul ariei naturale protejate Nordul Gorjului de Vest”, a spus Cristina Merfu, purtătorul de cuvânt al APM Gorj.

Categoria: Eveniment

Lasa un comentariu
Daca vrei sa iti apara poza la comentariu, du-te la Gravatar.

* GorjDomino.com nu-si asuma raspunderea pentru continutul comentariilor dar isi rezerva dreptul sa le stearga pe cele pe care le considera jignitoare.
banner ad