Zeci de amenzi transformate în ore de muncă în folosul comunității

Instanţele de judecată din judeţul Gorj au dispus în prima jumătate a anului 2013 transformarea a 56 de sancţiuni contravenţionale, constând în amenzi, în ore de muncă în folosul comunităţii.

Astfel, sancţiunile contravenţionale, însumând amenzi în valoare totală de 25.100 de lei, au fost înlocuite cu sancţiunea prestării a 466 ore de activitate în folosul comunităţii, titlurile executorii ajungând la primăriile de pe raza localităţii de domiciliu a contravenienţilor. La nivelul judeţului Gorj, Inspectoratul de Jandarmi Judeţean pe semestrul I 2013 a promovat un număr de 28 de cereri de chemare în judecată către instanţele de judecată competente teritorial din judeţ, acţiuni care au avut ca obiect  înlocuirea  sancţiunii amenzi  cu sancţiunea obligării contravenientului la prestarea unei activităţii în folosul comunităţii. Din cele 28 de cauze 20 au fost soluţionate irevocabil, iar în prezent pe rolul instanţelor de judecată se află un număr de 8 cauze.

Categoria: Eveniment

Lasa un comentariu
Daca vrei sa iti apara poza la comentariu, du-te la Gravatar.

* GorjDomino.com nu-si asuma raspunderea pentru continutul comentariilor dar isi rezerva dreptul sa le stearga pe cele pe care le considera jignitoare.
banner ad