Zeci de comercianți din Târgul de la Polovragi, amendați de OPC

Comisarii din cadrul OPC Gorj au aplicat 18 sancțiuni unor comercianți care și-au desfășurat activitatea în târgul anual de la Polovragi.

Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorilor Gorj a desfășurat acțiuni de verificare a respectării prevederilor legale privind protecția consumatorilor la comercializarea produselor alimentare și nealimentare, precum și la prestarea serviciilor în cadrul târgurilor și bâlciurilor. Cu ocazia controlului s-au verificat, în principal, următoarele: legalitatea funcţionării agentului economic, identificarea la locul de desfășurare a activității, comercializarea produselor  în cadrul termenului de valabilitate, comercializarea produselor corespunzător caracteristicilor prescrise sau declarate, informarea consumatorilor în mod complet, corect şi precis asupra caracteristicilor esenţiale. Cu ocazia acțiunilor desfășurate, au fost verificați de către comisarii C.J.P.C. Gorj un număr de 18 operatori economici, care își desfășurau activitatea în târgul organizat în localitatea Polovragi, comercializând produse textile, articole de încălțăminte, jucării. De asemenea, s-au verificat unitățile de alimentație publică, precum și cele care prestau servicii de agreement. Controlul a scos în evidență următoarele neconformități relevante: neafişarea la locul de desfăşurare a activităţii, a denumirii şi a sediului social, aşa cum au fost înregistrate în Registrul Comerţului, afișarea preţurilor în mod nevizibil şi într-o formă echivocă, greu de citit și informarea incompletă a consumatorilor asupra caracteristicilor esențiale ale produselor sau serviciilor prestate, durata și tarifele aferente. Ca urmare a constatărilor efectuate, au fost aplicate amenzi contravenționale în valoare totală de 9.200 lei.

Categoria: Eveniment

Lasa un comentariu
Daca vrei sa iti apara poza la comentariu, du-te la Gravatar.

* GorjDomino.com nu-si asuma raspunderea pentru continutul comentariilor dar isi rezerva dreptul sa le stearga pe cele pe care le considera jignitoare.
banner ad