Zeci de copii din Gorj, monitorizați de autorități

Reprezentanții Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Gorj monitorizează peste 25 de copii minori. Aceștia se află sau s-au aflat în situații de risc de abandon. Din fericire, a scăzut numărul nou-născuților abandonați în maternitate.

Specialiștii din cadrul DGASPC Gorj identifică cazurile de abandon familial și le monitorizează atent pentru a preveni despărțirea copilului de familia sa. Persoane desemnate din cadrul DGASPC monitorizează abandonul în maternitate și nou-născuții care prezintă acest risc. În primele șapte luni ale acestui an, în maternitățile din Gorj a fost semnalat un singur caz de abandon, dar până la urmă copilul a fost primit înapoi în familie. Peste 25 de copii minori s-au aflat în situații de risc: „De la începutul anului am avut 18 copii care au fost supuși riscului de a fi părăsiți în unități sanitare și nu numai, mai mulți nou-născuți pe care mamele nu îi mai voiau. Am avut un caz în care un bebeluș nu era bine îngrijit în familia sa și a fost internat la Centrul Maternal din Novaci. Există familii din Gorj care primesc sprijin financiar de la ONG-urile cu care noi colaborăm”, au declarat reprezentanții DGASPC Gorj la ultima întâlnire cu autoritățile județene.

Categoria: Social

Lasa un comentariu
Daca vrei sa iti apara poza la comentariu, du-te la Gravatar.

* GorjDomino.com nu-si asuma raspunderea pentru continutul comentariilor dar isi rezerva dreptul sa le stearga pe cele pe care le considera jignitoare.
banner ad