Zeci de gorjeni au plecat la muncă în străinătate pe salarii de sute de euro

Prin Serviciul EURES al Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă (AJOFM) Gorj, gorjenii își pot găsi un loc de muncă în străinătate. De la începutul anului și până în prezent, aproximativ 90 de gorjeni au lucrat în țări precum Germania, Spania sau Danemarca, în diverse domenii.

Tinerii cu vârste cuprinse între 18 și 35 de ani sunt cei care trec pragul AJOFM Gorj pentru a se interesa de oferta locurilor de muncă de peste hotare. Aceștia își depun CV-urile și mulți dintre ei chiar reușesc să își găsească un loc de muncă în străinătate. Astfel, de la începutul anului și până în prezent, 87 persoane din județul Gorj au obținut un contract de muncă. „În acest an, AJOFM GORJ, prin Serviciul de ocupare european EURES, a oferit consiliere persoanelor care doresc un loc de muncă în străinătate, precum și angajatorilor, în următoarele domenii: căutarea unui loc de muncă, oferte de locuri de muncă vacante din cadrul țărilor SEE etc. Astfel, în această perioadă, au fost mediate prin serviciul EURES un număr de 355 persoane, în general pentru aplicarea unui CV EUROPASS,  printre țările cele mai solicitate de căutătorii de locuri de muncă fiind Danemarca, Spania, Finlanda, Germania, Franța, Marea Britanie. Ca grupă de vârstă, cele mai multe persoane din județul Gorj care au dorit un loc de muncă în străinătate au fost tineri cu vârsta cuprinsă între 18 și 35 ani”, a declarat Diana Văduva, reprezentanta Serviciului RURES din cadrul AJOFM Gorj.

87 de angajați în străinătate

În acest an, până în prezent, 87 persoane din Gorj au obținut un contract de muncă. Astfel, 50 persoane au fost admise pentru a desfășura o muncă sezonieră în Spania pentru cules de căpșuni, numărul mic de persoane admise datorându-se faptului că Spania a impus, începând cu 2012, restricții pe piața muncii pentru cetățenii români, persoanele solicitate pentru a munci în această țară trebuind să mai fi lucrat în Spania și să dețină număr N.I.E. De asemenea, 28 de gorjeni au plecat la muncă în Danemarca, tot în domeniul sezonier agricultură. 8 femei au plecat la muncă în Finlanda, ele obținând contracte de muncă sezonieră în agricultură. Un student din județul Gorj a fost selectat și a obținut un contract de muncă în Germania pe perioada vacanței de vară, prin programul pentru selectare studenți încheiat între România și Germania. De asemenea, persoane din județul Gorj au obținut un contract de muncă ca șlefuitori/pilitori în Republica Cehă.

Oferta curentă: asistent bucătar și bucătar șef în Norvegia

O firmă din Norvegia caută în România mai mulți angajați: prin Serviciul EURES au fost anunțate un post de asistent bucătar șef, un post de bucătar șef și un post de senior geolog. De exemplu, norvegienii vor ca persoanele ce își vor depune CV-urile pentru postul de senior geolog să aibă un master sau doctorat în geologie sau echivalent, minimum 12 ani experiență, bune cunoștințe în sedimentologie și setări structurale.

Categoria: Actualitate

Tags: ,

Lasa un comentariu
Daca vrei sa iti apara poza la comentariu, du-te la Gravatar.

* GorjDomino.com nu-si asuma raspunderea pentru continutul comentariilor dar isi rezerva dreptul sa le stearga pe cele pe care le considera jignitoare.
banner ad