Zeci de jandarmi gorjeni, pregătiți pentru combaterea consumului de droguri

Agenţia Naţională Antidrog, în parteneriat cu Inspectoratul General al Jandarmeriei Române (IGJR), a iniţiat un proces amplu de formare iniţială în domeniul prevenirii consumului de droguri, destinat personalului IGJR, ofiţerilor din cadrul structurilor de prevenire şi combatere a faptelor antisociale şi lucrătorilor jandarmi implicaţi în activitatea de combatere a infracţionalităţii stradale.

În judeţul  Gorj, sesiunea de formare va debuta în data de 1 octombrie 2013 şi va însuma 32 de ore (4 zile), tema fiind formare de bază în domeniul prevenirii consumului de droguri. Vor participa la formare 25 de specialişti ai I.J.J. ,,Tudor Vladimirescu” Gorj. Astfel de sesiuni se vor derula atât în Bucureşti, cât şi celelalte judeţe ale ţării, estimându-se ca, până la finalul anului 2013, să fie formaţi aproximativ 1.000 de specialişti ai IGJR, la nivel naţional. Formarea se va realiza de către Agenţia Naţională Antidrog, prin Centrul Naţional de Formare şi Documentare în Domeniul Drogurilor şi CRPECA Craiova, aceasta fiind stipulată într-un protocol de colaborare încheiat recent între cele două instituţii, iar sesiunea va fi susţinută de specialişti ANA/CRPECA Craiova, care deţin şi calitatea de formatori autorizaţi CNFPA, actuala Autoritate Naţională pentru Calificări. Demersul formativ urmăreşte: creşterea nivelului de cunoştinţe ale specialiştilor I.J.J. ,,Tudor Vladimirescu” Gorj cu privire la influenţa drogurilor ilegale asupra consumatorilor, acestia fiind familiarizaţi cu aspecte precum: tendinţele fenomenului consumului şi traficului de droguri în România, principalele categorii de substanţe şi efectele acestora, noţiuni utilizate în domeniul drogurilor, semnele consumului de droguri, cadrul legal şi sistemul de coordonare a politicii în domeniul drogurilor, sistemul de asistenţă destinat persoanelor dependente de droguri în România, noţiuni şi concepte teoretice utilizate în prevenirea consumului de droguri (factori de risc şi protecţie, etapele unei campanii de prevenire, evaluarea unei campanii de prevenire, prevenirea în mediul şcolar etc), fenomenul substanţelor noi cu efecte psihoactive etc.

Categoria: Dezvăluiri

Lasa un comentariu
Daca vrei sa iti apara poza la comentariu, du-te la Gravatar.

* GorjDomino.com nu-si asuma raspunderea pentru continutul comentariilor dar isi rezerva dreptul sa le stearga pe cele pe care le considera jignitoare.
banner ad