Zeci de note, mai mici în urma contestațiilor

Elevii gorjeni au aflat, la începutul săptămânii trecute, primele rezultate ale sesiunii iunie-iulie a Bacalaureatului de anul acesta. Dacă unii dintre cei peste 5.000 de candidați care au susținut examenul au fost plăcut surprinși atunci când și-au văzut notele afișate în centrele de examinare, pentru alții, rezultatele au fost greu de digerat, astfel că peste 870 de elevi au contestat notele obținute. Acest lucru nu le-a adus însă note mai mari. Un număr de 78 de lucrări au primit note mai mici, în timp ce 660 de lucrări au rămas cu nota inițială.

Anul acesta, la nivelul județului Gorj, s-au înregistrat un număr de 876 de contestații în urma afișării primelor rezultate ale Bacalaureatului. Elevii au avut cele mai mari nemulțumiri în legătură cu notele primite la Limba și literatura română, la această materie depunându-se un număr de 225 de contestații la profilul real și 31 de contestații la profilul uman. S-au depus, de asemenea, 247 de contestații la Matematică, 146 la Biologie, 86 la Istorie, 55 la Geografie, 34 la Anatomie, 33 la Fizică, 10 la Chimie, 8 la Informatică şi una la Psihologie.

138 de lucrări, mărite

În urma celor 876 de contestații depuse, doar 27 de candidaţi au promovat examenul de bacalaureat. Astfel, la nivelul judeţului Gorj, promovabilitatea la examenul de Bacalaureat a crescut – de la 56,99% la 57,54%. Din cei 876 de elevi care au depus contestație, 660 au rămas cu notele inițiale, iar 216 au fost modificate, 138 dintre aceștia primind  note mai mari, iar 78 de lucrări – note mai mici decât cele primite în urma primei corectări.

CNTV, liceul cu promovabilitate 100%

Anul acesta, la nivelul județului Gorj, liceul cu cele mai bune rezultate din județ a fost Colegiul Național „Tudor Vladimirescu” din Târgu Jiu, cu o promovabilitate de 100%, fiind urmat de alte două licee foarte bune, respectiv Colegiul Național „Spiru Haret” și Colegiul Național „Ecaterina Teodoroiu” din Târgu Jiu.
La polul opus, cu rezultate foarte slabe, s-a situat Liceul Bârsești, cu o promovabilitate de 10, 51%, doar 29 dintre elevi obținând o notă de trecere.

Categoria: Social

Tags:

Lasa un comentariu
Daca vrei sa iti apara poza la comentariu, du-te la Gravatar.

* GorjDomino.com nu-si asuma raspunderea pentru continutul comentariilor dar isi rezerva dreptul sa le stearga pe cele pe care le considera jignitoare.
banner ad