Zeci de oameni mușcați de câini vin, zilnic, la spital

În fiecare zi, medicii din cadrul Unității de Primiri Urgențe a Spitalului Județean de Urgență Târgu-Jiu îngrijesc pacienți mușcați de câini maidanezi sau chiar de cei din gospodăriile proprii. Ieri, la UPU a fost adusă o fetiță din Budieni, atacată de câinele bunicii sale.

La Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean de Urgență Târgu-Jiu se prezintă zilnic câteva persoane care au fost atacate de maidanezi sau de câinii proprietate personală. Ieri, la UPU, până la ora prânzului, fuseseră văzuți de medici 15 gorjeni, dintre care doi copii. Toți, mușcați de maidanezi și patrupedele din gospodării. „Zilnic avem zeci de cazuri de oameni mușcați de animale de pe stradă sau de cele din curte. Am avut astăzi (ieri – n.red.), de exemplu, 15 persoane care s-au prezentat în Unitatea de Primiri Urgențe, dintre care doi copii cu plăgi minore, făcute de maidanezi. Și spitalele din județ trimit pacienții la noi, pentru că ei nu au vaccinul antitetanic, doar noi avem, nici la spitalul de sub pasarelă nu este vaccin. Ne confruntăm cu foarte multe cazuri. Doar unitatea spitalicească din Rovinari și cea din Târgu-Cărbunești au vaccin, restul spitalelor nu au. De exemplu, a fost adusă o fetiță de 7 ani, din comuna Scoarța, satul Budieni, care a fost mușcată de câinele din curte. Fata avea o plagă profundă și a fost nevoie de sutură, a fost internată la Secția Chirurgie pentru tratament cu antibiotic și vaccin antirabic. Bunica ne-a spus că fetița a fost mușcată de câinele din curte, acesta era legat și când fata a trecut pe lângă el, a mușcat-o. Părinții fetei erau la serviciu”, a declarat Ramona Oprea, medic de urgență din cadrul Spitalului Județean Târgu-Jiu.

„Așteptați o tragedie ca să luați măsuri?”

Pe site-ul www.domnuleprimar.ro, o târgujiancă i-a scris primarului Florin Cârciumaru că așteaptă să vadă ce măsuri se iau în ceea ce privește câinii comunitari din cartierul Preajba. „Domnule primar, întrucât mai multe persoane din cartierul nou Preajba au sesizat de nenumărate ori deranjul provocat de numărul foarte mare de câini prezenți în acest cartier, nu s-a rezolvat nimic, acești câini se află tot în stradă sărind la cei ce trec pe acolo și tulburând și noapte și zi liniștea acestui cartier. Oare trebuie să se întâmple o nenorocire, să omoare un copil?”, scrie târgujianca.

Problema câinilor comunitari, gravă

Prim-ministrul Victor Ponta a afirmat miercuri, în şedinţa de Guvern, că problema câinilor fără stăpân este într-adevăr gravă şi nu mai poate fi uitată. Ponta a precizat că legea maidanezilor este în Parlament şi speră ca în următoarele zile să se găsească o soluţie rapidă şi eficientă. „Parlamentul, luni, ia din nou în dezbatere această lege. O să-l rog pe Liviu Dragnea să participe la dezbateri şi să avem o soluţie rapidă, dar şi eficientă. Populism pe necazurile oamenilor tot avem de câţiva ani”, a mai spus premierul.

Categoria: Eveniment

Tags: ,

Commentarii (1)

Trackback URL | Comments RSS Feed

  1. ESCUprea au facut gauri negre prin toate și peste tot pe unde au trecut și trec. says:

    Nenea poantilica ia-i domne si bagai la palatul victoria totzi cătzeii si javrele,jigodiile trimitele la jilava,la poarta albă ,la stuf .la insula șerpoaicelor,la hotel gherla,la statziunea ,sighet,,la dofteana ,poate scăpăm și noi de aceste jigodii,potai,javre,

    Thumb up 0 Thumb down 0

Lasa un comentariu
Daca vrei sa iti apara poza la comentariu, du-te la Gravatar.

* GorjDomino.com nu-si asuma raspunderea pentru continutul comentariilor dar isi rezerva dreptul sa le stearga pe cele pe care le considera jignitoare.
banner ad