Zeci de pompieri gorjeni chemați în ajutorul celor de la Caraș – Domogled ARDE!

Săptămâna trecută, mai exact joi, un puternic incendiu a izbucnit în Parcul Domogled din județul Caraș-Severin. Din cauza faptului că flăcările au cuprins foarte repede o suprafață de teren și vegetație foarte întinsă, pompierii din Caraș au solicitat ca și echipaje de pompieri din județele  învecinate să intervină.

Zeci de pompieri din județul nostru au fost trimiși în Caraș-Severin și s-au luptat cu flăcările în încercarea de a stinge incendiul care a cuprins Parcul Naţional Domogled de pe Valea Cernei. Focul a distrus deja peste două hectare de pădure şi există riscul să se extindă. Din acest motiv zeci de pădurari, voluntari, dar şi pompieri din mai multe judeţe intervin pentru a stinge focul. Incendiul se manifestă pe o suprafaţă de peste 1.000 metri pătraţi, însă terenul este accidentat, fapt care îngreunează intervenţia. Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Semenic” al judeţului Caraş-Severin, sunt afectaţi arbori uscaţi şi litieră. „Am fost solicitați să acordăm sprijin colegilor de la Caraș-Severin, în Parcul Domogled. Acțiunea a început din dimineața zilei de 4 august când a plecat primul detașament alcătuit din aproximativ 30 de colegi din Gorj, iar marți dimineața au fost schimbați cu alți colegi. Este o misiune destul de grea, terenul este accidentat”, a spus Mihai Avramescu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență Gorj.

Categoria: Eveniment

Tags: , ,

Lasa un comentariu
Daca vrei sa iti apara poza la comentariu, du-te la Gravatar.

* GorjDomino.com nu-si asuma raspunderea pentru continutul comentariilor dar isi rezerva dreptul sa le stearga pe cele pe care le considera jignitoare.
banner ad