ZERO lei în conturile FNME – plata cotizațiilor, suspendată

- Federația lui Condescu, datoare la federația lui Crețan
- Prima lună pentru salariații CEO fără cotizații forțate în contul FNME
- Negocieri între Ion Rușeț și Constantin Crețan

În iulie, Federația Naționale Mine Energie, condusă de Marin Condescu, a avut un fond de cotizații, reținute pentru luna anterioară, pe statele de plată ale salariaților, de 603.718. lei, adică de peste șase miliarde de lei vechi.

Astăzi se judecă și procesul prin care FNME a contestat decizia Directoratului CE Oltenia, prin care administrația companiei a dat liber celor aproape 19.000 de salariați să-și plătească aceste contribuții către organizațiile de sindicat la casieriile sucursalelor CEO. De aici, banii colectați de la angajați ar urma să fie redistribuiți în conturile organizațiilor sindicale. Deocamdată, acest lucru nu s-a întâmplat, dată fiind această cauză pe rolul instanței.

Suspendare a plăților

Amintim că directorii CE Oltenia au aprobat, într-o ședință anterioară, decizia prin care cotizațiile pentru sindicatele din minerit și energie să nu mai fie reținute pe statele de plată. Acest lucru a generat un mare scandal,  mutat în sălile de judecată. În paralel, FNME a suspendat plata cotizațiilor până la o decizie judecătorească. În acest sens, federația nu a pus la dispoziția administrației companiei documentele necesare pentru plățile cotizațiilor, adică listele cu membrii de sindicat.

În așteptarea deciziei judecătorești

Prin urmare, în această lună, FNME nu va avea în pușculiță niciun leu de la salariații CEO: „Am suspendat momentan plata cotizațiilor, nicio organizație nu a depus documentația la companie. Așteptăm ca judecătorii să se pronunțe privind ordonanța președințială, urmând ca judecarea să continue pe fond. Până la o decizie judecătorească în acest sens, plata cotizațiilor este suspendată. Și dacă ar vrea, CEO nu ar putea strânge cotizațiile, neexistând documente”, a declarat prim-vicepreședintele FNME, Ion Rușeț.

FNME a încasat și cotizațiile altor sindicate

Pe de altă parte, sindicatele din FNME au primit și cotizațiile reținute pe statele de plată de la membrii sindicatelor conduse de Constantin Crețan: „Este vorba de o perioadă de trei luni. Am ajuns la o înțelegere cu Ion Rușeț, care a spus că ne va returna cotizațiile primite eronat de FNME, deși erau pentru organizațiile noastre. Eu cred că este un om de cuvânt. Din acest motiv, ne-am retras din procesul în care intervenisem și care se va judeca astăzi. Vom vedea”, a spus președintele Sindicatului „Lignitul” Oltenia și reprezentantul FNSE „Univers”, Constantin Crețan.

Categoria: Dezvăluiri

Tags:

Lasa un comentariu
Daca vrei sa iti apara poza la comentariu, du-te la Gravatar.

* GorjDomino.com nu-si asuma raspunderea pentru continutul comentariilor dar isi rezerva dreptul sa le stearga pe cele pe care le considera jignitoare.
banner ad