Zi decisivă pentru Fluerătoru! Intră să vezi ce se poate întâmpla astăzi în dosarul sindicalistului

Magistraţii Tribunalului Gorj hotărăsc, astăzi, dacă liderul sindical Cristea Fluerătoru poate fi cercetat în stare de libertate sau îşi va petrece următoarea lună de zile în arestul Inspectoratului Judeţean de Poliţie.

Tribunalul Gorj judecă astăzi recursul declarat de către şeful Departamentului Zonal de Subteran Motru, Cristea Fluerătoru, şi de cei doi ingineri de la Cariera Roşiuţa, Sandu Gheorghe Benga şi Nicolae Giuran, împotriva măsurii arestării pentru 29 de zile, dispusă de Judecătoria Tg-Jiu.
Fluerătoru şi cei doi ingineri, Benga şi Giuran, au fost reţinuţi în cursul zilei de miercuri şi arestaţi a doua zi, la cererea Parchetului de pe lângă Judecătoria Tg-Jiu, pentru comiterea infracţiunilor de complicitate la abuz în serviciu contra intereselor publice în formă calificată, respectiv abuz în serviciu.
Ei sunt cercetaţi pentru realizarea defectuoasă a drumului Slivileşti – Motru. Mai exact, firma lui Cristea Fluerătoru nu a efectuat unele lucrări la acel tronson de drum, care i-au fost decontate, sau a realizat parte din acestea în mod necorespunzător. Giuran şi Benga, ingineri în cadrul Carierei Roşiuţa, au avut calitatea de preşedinte, respectiv membru în comisia de recepţie pentru acele lucrări. Prejudiciul estimat de procurori se ridică la 900.000 de lei.
De menţionat că faptele pentru care aceştia sunt cercetaţi au fost săvârşite în urmă cu şapte ani, iar avocatul sindicalistului Fluerătoru a declarat că expertiza tehnică s-a făcut cu încălcarea procedurii, în sensul că anchetatorii nu i-au dat dreptul acestuia să-și desemneze un expert asistent și să-și exprime un punct de vedere cu privire la obiectivele esențiale ale expertizei tehnice.

Categoria: Eveniment

Tags: ,

Commentarii (2)

Trackback URL | Comments RSS Feed

  1. Observatie says:

    Sa nu mai scrieti ,,cei doi salariati de la Cariera Rosiuta” pentru ca nici unul dintre ei nu este salariat al Carierei Rosiuta. Benga este salariat al Carierei Lupoaia , iar Giuran este salariat al ELCFU.

    Thumb up 1 Thumb down 0

  2. bonety says:

    Chiar nu v-a spus nimeni pînă azi că Benga lucrează la Cariera Lupoaia iar Giuran la ELCFU Motru ???…Ce tot aveţi cu cariera ROŞIUŢA ?

    Thumb up 1 Thumb down 0

Lasa un comentariu
Daca vrei sa iti apara poza la comentariu, du-te la Gravatar.

* GorjDomino.com nu-si asuma raspunderea pentru continutul comentariilor dar isi rezerva dreptul sa le stearga pe cele pe care le considera jignitoare.
banner ad