Zi liberă pentru bugetari în luna august. Află câte zile libere mai sunt până la sfârșitul anului

Angajații din sistemul bugetar se vor bucura de o zi liberă în plus săptămâna viitoare. Mai exact, joi 15 august, respectiv Sărbătoarea Adormirii Maicii, va fi zi liberă pentru bugetari, fiind declarată sărbătoare legală. Potrivit Codului Muncii, salariații din sectorul public au parte de 12 sărbători legale pe parcursul anului 2013, mai multe decât în anul 2012. Opt dintre zilele libere din cursul anului acesta sunt zile din cursul săptămânii, în timp ce patru dintre acestea sunt în week-end.
Până la sfârșitul anului, bugetarii se vor mai bucura de liber pe data de 30 noiembrie, respectiv de Sfântul Andrei, pe data de 1 decembrie atunci când se sărbătorește Ziua Națională a României și în prim și a doua zi de Crăciun, respectiv pe 25 și 26 decembrie.
Legislaţia muncii este dură cu angajatorii care încalcă salariaţilor dreptul de a beneficia de zilele libere acordate de stat. Amenzile pentru angajatorii care nu acordă zilele libere legale sunt cuprinse între 5.000 şi 10.000 de lei. Angajații ale căror locuri de muncă presupun ca activitatea să nu poată fi întreruptă datorită caracterului procesului de producţie sau specificului activităţii nu beneficiază de aceste zile libere. În acest caz, angajatorul trebuie să le ofere angajaților o altă zi liberă în cursul lunii, sau să le ofere angajaților un spor de muncă prestată în zilele de sărbătoare legală.

Categoria: Actualitate

Commentarii (1)

Trackback URL | Comments RSS Feed

  1. Anca says:

    Sarbatorile legale prevazute de codul muncii sunt pt toti angajatii, nu numai pentru cei din sectorul bugetari… codul muncii este pentru toata lumea, nu numai pt sectorul bugetar. Noi astia din mediul privat… nu suntem sclavi, dar daca mai publicati voi articole de-astea o sa ajungem!

    Thumb up 1 Thumb down 0

Lasa un comentariu
Daca vrei sa iti apara poza la comentariu, du-te la Gravatar.

* GorjDomino.com nu-si asuma raspunderea pentru continutul comentariilor dar isi rezerva dreptul sa le stearga pe cele pe care le considera jignitoare.
banner ad