Ziua cea mare pentru absolvenții clasei a VIII-a: astăzi vor fi repartizați la liceu

Elevii clasei a VIII-a au trecut în luna iulie prin cele două probe ale Evaluării Naționale, respectiv proba de Limba și literatura română și proba de Matematică. Imediat după afișarea rezultatelor finale, respectiv în perioada 5-9 iulie, elevii însoțiți de părinți și diriginți au completat fișele de înscriere la liceu. Potrivit calendarului publicat pe site-ul Ministerului Educației, astăzi va avea loc repartizarea computerizată a absolvenților, urmând ca mâine, listele cu candidații să fie fi afișate atât în școlile în care elevii au învățat, cât și în liceele la care au fost repartizați.

Absolvenții clasei a VIII-a vor afla mâine către ce licee au fost distribuiți. Astăzi va avea loc repartizarea computerizată, urmând ca mâine rezultatele să fie afișate în școlile în care elevii au învățat în ultimii patru ani și în liceele în care au fost repartizați. Până pe data de 26 iulie, elevii își vor putea depune dosarele de înscriere la liceul la care au fost repartizați. La nivelul județului Gorj, pentru anul școlar 2013-2014, sunt disponibile 160 de clase pentru elevii de clasa a IX-a. Media de admitere la liceu a fost calculată ca media aritmetică dintre media notelor de la evaluare şi media generală a anilor de gimnaziu.

17 iulie-1 august, a doua etapă de admitere

În prima etapa de admitere s-au  putut înscrie candidaţii din seria curentă, dar şi absolvenţii din seriile anterioare care nu împlinesc 18 ani până la data începerii cursurilor anului şcolar 2013-2014. A doua etapă de admitere la liceu va avea loc în perioada 17 iulie-1 august și se pot înscrie atât candidaţii din seria curentă, cât şi cei din seriile anterioare care nu împlinesc 18 ani până la data începerii cursurilor anului școlar 2013-2014.
A treia etapă de admitere are loc între 5 şi 6 august, iar în cadrul acesteia vor fi repartizaţi elevii care nu au participat la nicio etapă de admitere sau care şi-au încheiat situaţia şcolară mai târziu.

Promovabilitate – 83,73%

Potrivit informaţiilor transmise de către Inspectoratul Şcolar Judeţean Gorj (ISJ) pe siteul oficial al instituţiei, din cei 3.560 de elevi înscrişi anul acesta la Evaluarea Naţională, 2.938 au reuşit să obţină o notă mai mare de cinci la ambele probe ale examenului, şapte dintre aceştia obţinând nota maximă, promovabilitatea fiind de 83,73%, cu câteva procente mai mare decât rezultatul din anul şcolar anterior.

Categoria: Social

Lasa un comentariu
Daca vrei sa iti apara poza la comentariu, du-te la Gravatar.

* GorjDomino.com nu-si asuma raspunderea pentru continutul comentariilor dar isi rezerva dreptul sa le stearga pe cele pe care le considera jignitoare.
banner ad