Ziua Imnului Național, la Târgu-Jiu

Ziua Imnului Naţional al României, „Deşteaptă-te, române” este sărbătorită la Târgu-Jiu, în PIața pRefecturii. Cei prezenţi au ţinut discursuri sau alocuţiuni legate de semnificaţia acestei zile.  La manifestare participă şi reprezentanţi ai unor instituţii civile, militare sau religioase, precum şi veteranii de război sau cadre militare.

Data de 29 iulie a fiecărui an, pentru sărbătorirea imnului naţional al României a fost stabilită prin legea 99, din 26 mai, 1998. Versurile imnului naţional, „Deşteaptă-te, române” provin din poemul „Un răsunet”, publicat de Andrei Mureşanu în timpul Revoluţiei de la 1848. În câteva zile, acesta a fost pus pe note şi apoi intonat, pentru prima dată, la Râmnicu Vâlcea. De atunci, melodia a fost folosită în cele mai importante momente ale istoriei naţionale, în Războiul de Independenţă, în cele două războaie mondiale şi în timpul Revoluţiei din decembrie 1989.

 

Categoria: Ultima oră

Lasa un comentariu
Daca vrei sa iti apara poza la comentariu, du-te la Gravatar.

* GorjDomino.com nu-si asuma raspunderea pentru continutul comentariilor dar isi rezerva dreptul sa le stearga pe cele pe care le considera jignitoare.
banner ad