Ziua Mondială de Luptă Împotriva Cancerului, marcată la Târgu-Jiu

Asociația Română de Oncologie „Sfânta Ana” a marcat și anul acesta Ziua Mondială de Luptă Împotriva Cancerului la Sân: elevii voluntari ai asociației au distribuit pliante informative pe raza municipiului Târgu- Jiu.

Pentru a atrage atenția asupra creșterii alarmante a numărului de cazuri de cancer de sân în România, dar și asupra șanselor reale de supraviețuire în cazul depistării precoce, elevii voluntari ai asociației au distribuit pliante informative pe raza municipiului Târgu- Jiu. Acțiunea a fost sprijinită de Federația Asociațiilor Bolnavilor de Cancer din România. „Cancerul de sân poate fi depistat înainte de apariția manifestărilor clinice, depistarea precoce asigurând șanse maxime pentru un tratament eficient și un prognostic bun. În România, însă, doar sub 10% dintre pacientele noi sunt diagnosticate în faza incipientă. Se recomandă efectuarea controlului medical periodic al fetițelor începând de la apariția primului ciclu menstrual. În ceea ce privește prevenirea cancerului de sân, aceasta se face prin: eliminarea factorilor de risc modificabili și adoptarea unui stil de viață echilibrat (evitarea consumului exagerat de alcool, renunțarea la fumat, practicarea de exerciții fizice etc), respectarea recomandărilor pentru screening: autoexaminarea sânilor, examenul clinic al sânilor, ecografie mamară, mamografie (recomandată, dacă nu sunt suspiciuni,  doar femeilor de peste 40 de ani)”, a spus Bogdana Costoiu, președinta Asociației de Oncologie „Sfânta Ana”.

Categoria: Politică

Lasa un comentariu
Daca vrei sa iti apara poza la comentariu, du-te la Gravatar.

* GorjDomino.com nu-si asuma raspunderea pentru continutul comentariilor dar isi rezerva dreptul sa le stearga pe cele pe care le considera jignitoare.
banner ad