Zodia şefului tău: Cum să îi faci faţă cu succes (I)

O nouă zi la locul de muncă îţi dă palpitaţii? Află cum să îi faci faţă  şefului, oricât de dificil ar părea, în funcţie de zodie. Zodia îţi influenţează comportamentul, atât în viaţa personală, cât şi în cea profesională. Vrei să te pui bine cu şeful şi nu ştii cum? Află ce te sfătuiesc astrele!

Berbec

Berbecii sunt înzestraţi din naştere cu o vitalitate ce îi plasează pe primul loc în topul celor mai energice zodii. Şeful sau şefa din zodia Berbecului te va uimi cu un entuziasm debordant şi cu o energie năucitoare, chiar şi luni dimineaţa, când restul biroului abia se trezeşte din amorţeală. Nu se gândesc prea mult înainte de a începe mai multe proiecte odată şi vor avea nevoie de un angajat de încredere, pe care să se poată baza. A avea un astfel de şef înseamnă să fii tot timpul în priză, cu o mulţime de sarcini de îndeplinit de pe o zi pe alta. Secretul în cazul unui şef în zodia Berbecului este să pari mai ocupat decât eşti de fapt. Nimic nu îl scoate mai rău din sărite decât imaginea angajatului leneş. Asigură-te că vede că te implici şi veţi trăi fericiţi până la adânci bătrâneţi.

Taur

Născuţi într-un semn fix de pământ, bărbaţii şi femeile din zodia Taurului se bazează foarte mult pe fermitate, statornicie şi pe lucruri concrete, trăsături pe care le aduc după sine şi la locul de muncă. Dacă ai un şef născut în zodia Taurului, nu spera să promovezi cât ai clipi. Taurul trăieşte conform devizei “graba strică treaba” şi va aplica acest slogan şi la locul de muncă. Taurul este convins că paşii mărunţi sunt cei mai potriviţi. Aşadar, va trebui să duci la bun sfârşit fiecare îndatorire pentru a te putea gândi la pasul următor. Ţine minte că şeful tău a ajuns acolo unde este prin muncă asiduă şi multă răbdare. Deşi s-ar putea să te descurajeze puţin dacă îţi doreşti o ascensiune rapidă, fii sigur că dacă eşti destul de răbdător şi destul de isteţ încât să asculţi sfaturile şefului tău, vei ajunge să fii un angajat eficient, motivat şi statornic – calităţi care te vor ajuta enorm.

Gemeni

Cu un şef născut în zodia Gemeni, este puţin probabil să te bucuri de vreun moment plictisitor la locul de muncă. Gemenii sunt cunoscuţi pentru abilităţile lor verbale înnăscute. Ard de nerăbdare să facă schimb de informaţii şi să discute subiecte diverse. Avantajul unui astfel de şef este că toţi angajaţii sunt invitaţi să îşi prezinte punctul de vedere. Conferinţele şi întâlnirile sunt la ordinea zilei, întrunirile fiind zgomotoase. Pentru a fi mâna dreaptă a şefului din zodia Gemenilor trebuie neapărat să îţi pui la punct abilităţile de comunicare. Din păcate, degeaba vii cu idei geniale, dacă nu reuşeşti să le prezinţi într-o manieră atractivă. În plus, când ţi se încredinţează un proiect, ai grijă să îţi ţii şeful la curent cu ultimele modificări. Nu vei fi pe placul superiorului dacă te mulţumeşti să îi trimiţi un raport final înainte de termenul limită. Ai grijă să ţii constant legătura cu şeful tău, chiar şi atunci când nu este la birou, deoarece îi place să ştie ce se întâmplă şi îl vei găsi adesea „lipit” de telefon sau laptop.

Rac

Femeile şi bărbaţii născuţi sub semnul Racului deţin o sensibilitate emoţională ieşită din comun şi o perspicacitate înnăscută în domeniul financiar – calităţi ce le influenţează viaţa profesională. Planeta dominantă în cazul Racului este Luna, sursă de energie feminină şi cauză a dispoziţiilor schimbătoare caracteristice nativilor din această zodie. Acest lucru îi face pe şefii din zodia Racului să fie extrem de sensibili la vorbele şi acţiunile celor din jur. Aşadar, gândeşte de trei ori şi spune o singură dată atunci când vorbeşti cu un Rac. În plus, nu primesc foarte bine criticile şi prin urmare, ai face bine să ai grijă cum pui problema. Pentru a dezvolta o relaţie profesională sănătoasă cu un nativ din zodia Racului, fii atent la schimbările de dispoziţie. Prezintă-i ideile tale şi diverse probleme care se ivesc la locul de muncă atunci când vezi că şeful este calm şi deschis. Dacă sesizezi o urmă de iritare, lasă-l să se calmeze şi abia apoi abordează-l.

Leu

Leii sunt firi expansive în toate aspectele vieţii lor, incluzând relaţiile profesionale. Pentru a-l face fericit pe şeful din zodia Leului trebuie să îndeplineşti fiecare ordin, fără să îi pui la îndoială autoritatea. Nu apreciază oamenii care i se opun, indiferent de circumstanţe. Dacă se iveşte o situaţie în care eşti convins că şeful face o greşeală, nu îi atrage atenţia în public. Ai mai multe şanse de reuşită dacă îl abordezi în particular şi îi explici cu argumente clare de ce ar fi mai bine să reevalueze situaţia. Pune problema în aşa fel încât să nu pară că vrei să îi ştirbeşti autoritatea. Dacă ai de a face cu un şef născut în zodia Leului, ai grijă să nu te prindă descoperit. Şi nu ne referim aici la vestimentaţie. Leii sunt conştienţi de propriile puteri şi au tendinţa de a nu fi foarte toleranţi cu cei „slabi”. Pune-te la punct şi fii la curent cu tot ce trebuie, pentru a-i putea ţine piept atunci când este cazul.

Fecioară

Sunt firi practice şi perfecţioniste, lucru care se observă din plin în relaţiile profesionale. Ar fi bine să te obişnuieşti cu gândul că a avea un şef Fecioara înseamnă a i te alătura în căutarea neobosită a perfecţiunii. Nu există jumătăţi de măsură, tot ceea ce faci trebuie să fie bine făcut. Şeful născut în zodia Fecioarei are standarde ridicate şi pretinde ca angajatul ideal să se muleze perfect acelui tipar. Perfecţionist prin excelenţă, şeful din zodia Fecioarei te va aduce în pragul disperării cu verificări şi reevaluări ale proiectelor înainte de a se declara mulţumit. Pentru a te ridica la înălţimea aşteptărilor unei Fecioare, nu încerca să scapi cu scuze mediocre şi promisiuni că vei mai retuşa pe ici, pe colo prezentarea pe care o aveai de făcut, de exemplu. Nativul din zodia Fecioarei va fi pe deplin mulţumit doar atunci când rezultatul final este lipsit de cusur. Prin urmare, dacă şeful tău e Fecioară, fii atent la detalii, pentru că meticulozitatea este una dintre trăsăturile caracteristice acestei zodii. În plus, ia criticile la adevărata lor valoare şi acţionează în consecinţă. Nu te lăsa doborât fiindcă ţi-a făcut observaţie, ci încearcă să remediezi situaţia cât mai repede posibil.

Balanţa

Sociabili, deschişi şi corecţi, dar mai ales adepţi convinşi ai armoniei în toate aspectele vieţii, cam aşa ai putea descrie nativii din zodia Balanţei. Aceste trăsături le vei observa şi în cazul şefului tău, dacă este născut sub acest semn zodiacal. Îl vei vedea adesea zâmbind – un zâmbet pe care îl afişează în relaţia cu aproape toţi cei din jur, fapt ce îl face dificil de descifrat. Firea lui neutră, echilibrată, nu îţi va permite să îţi dai seama dacă este mulţumit sau nu de felul în care îţi îndeplineşti îndatoririlor. Avantajul de a avea un şef în zodia Balanţei este faptul că nu încurajează favoritismul. Asta înseamnă că nu trebuie să te temi că linguşitorii vor avea mai multe şanse decât tine la avansarea mult râvnită. Un alt avantaj în a avea un şef Balanţa este siguranţa că va privi o dispută din toate unghiurile înainte de a da un verdict. Esenţial este ca şi tu, în calitate de angajat, să fii corect întotdeauna şi să tratezi totul cu seriozitate, deoarece Balanța apreciază oamenii oneşti. Un alt aspect important este echilibrul. Ai grijă să nu acţionezi nechibzuit, perturbând astfel armonia pe care Balanţa o apreciază enorm. Dezavantajul de a avea un astfel de şef este că s-ar putea să fie puţin cam prea indecis când vine vorba de luarea deciziilor, fapt cauzat de dorinţa exacerbată de echilibru. Va trebui să ai multă răbdare, mai ales atunci când deja aţi discutat detaliile unui proiect de câteva ori, iar şeful decide să modifice pe ici, pe colo, prin părţile esenţiale.

www.ziare.com

Categoria: Puls

Commentarii (1)

Trackback URL | Comments RSS Feed

  1. andra says:

    Cei mai nesuferiti sunt sefii gemeni. Fitosi, mandri, se cred buricul pamantului. Si daca se intampla le vezi mutra de dimineata, ti-ai stricat ziua si, implicit, cheful de munca. :) )))

    Thumb up 1 Thumb down 1

Lasa un comentariu
Daca vrei sa iti apara poza la comentariu, du-te la Gravatar.

* GorjDomino.com nu-si asuma raspunderea pentru continutul comentariilor dar isi rezerva dreptul sa le stearga pe cele pe care le considera jignitoare.
banner ad