Zona tăcerii din Mexic, portalul spre o lume paralelă?

La doar 400 de kilometri de graniţa cu SUA, în aridul deşert mexican, se află o zonă protejată în care se petrec o sumedenie de fenomene inexplicabile. După cum puteţi să vă imaginaţi, atât autorităţile mexicane cât şi cele americane păstrează tăcerea atunci când vine vorba despre misterul care planează asupra acestui teritoriu.

Niciun sunet sau undă nu se propagă

A fot numită sugestiv „Zona tăcerii” pentru că niciun sunet şi nicio undă nu se poate propaga în acest perimetru. Pur şi simplu, toate sunetele parcă sunt înghiţite de o entitate invizibilă, ori poate că există un câmp magnetic atât de puternic încât undele nu pot trece de bariera impusă de acesta. Chiar dacă autorităţile neagă cu vehemenţă existenţa acestei zone, fermierii locali nu sunt de aceeaşi părere. Ei susţin ca „zona tăcerii” există şi se află la 150 kilometri de oraşul Torreon. În opinia fermierilor, această zonă este populată de spirite demonice care nu lasă niciun sunet să treacă. De asemenea, şopârlele, şerpii, cât şi alte vieţuitoare au forme şi culori ciudate. Comportamentul lor este dubios, cauză pentru care nimeni nu are curaj să traverseze această porţiune.

Diverse anomalii

În anul 1968, armata americană a testat o rachetă şi pentru că a deviat de la ţintă, a ajuns în „zona tăcerii“. Atunci şi-a pierdut urma de pe radar şi, în ciuda eforturilor, nu a mai fost niciodată găsită nicio urmă a existenţei sale. În acea vreme a fost descoperită această zonă ciudată şi anomaliile sale. Bineînţeles că au existat diverşi oameni de ştiinţă care au încercat să explice ceea ce se petrece acolo, dar nicio teorie nu a fost concludentă. Revista „Mexico Desconocido” a scris că atunci când tehnicienii NASA au ajuns în „Zona Tăcerii”, pentru a recupera racheta pierdută, au sfârşit prin a fi foarte interesaţi de compoziţia solului şi înainte de a pleca au luat cu ei tone de nisip, care, de atunci, sunt păstrate într-o bază secretă a armatei SUA. „Tocmai radioactivitatea prezentă într-o măsură mult superioară normalului este cauza prezenţei unor şerpi gigantici sau a unor roci cu un colorit foarte puternic, de exemplu, albastru” explică Arman Gomez Barrios, un cercetător care în ultimii ani şi-a consacrat eforturile încercării de a convinge guvernul mexican să dezvăluie acest secret de stat.

Poziția geografică – un mister demn de luat în seamă

O altă ciudăţenie demnă de luat în calcul este poziţia geografică a zonei misterioase. Ea se află între paralela 26 şi 28, cu alte cuvinte, în acea secţiune a Pământului în care se află Potala, sediul istoric al lui Dalai Lama din Tibet, piramidele egiptene, centrul spaţial de la Cape Canaveral şi Triunghiul Bermudelor. Până în prezent nu se cunosc mai multe detalii despre ceea ce se petrece cu adevărat în Zona Tăcerii sau poate că autorităţile păstrează secretul cu sfinţenie din diferite motive, însă este cert faptul că „zona tăcerii” este un alt mister de pe Terra.

www.efemeride.ro

Categoria: Mistere

Lasa un comentariu
Daca vrei sa iti apara poza la comentariu, du-te la Gravatar.

* GorjDomino.com nu-si asuma raspunderea pentru continutul comentariilor dar isi rezerva dreptul sa le stearga pe cele pe care le considera jignitoare.
banner ad